måndag 19 mars 2007

Könsskillnader

Jag börjar se ett mönster.. Måndag morgon och det är något vitt och blött i luften, på marken och i mitt ansikte på väg till jobbet. Kan det vara snöblandat regn?

Nåja - väl på jobbet och med två koppar kaffe i magen känns det lite bättre. Tillräckligt bra för att uppskatta en bild av vad män och kvinnor tittar på.
På bilden visas resultatet av en eye-tracking studie, dvs man kontrollerar vad man tittar på genom att följa ögonrörelser. Det visar lite lustiga resultat ibland - t.ex. vad man väljer att titta på när man ögnar förbi en bild.

Frågan är vilka slutsatser vi skall dra av denna studie? Är män generellt sätt intresserade av andra mäns genitalier? Vill vi studera eller jämföra oss med en framstående atlet och hans kroppsliga attribut? Vill vi titta vilken modell av sportkläder han använder? Eller kanske gäller enbart dessa resultat för de inte helt frigjorda amerikanska männen? Om det sistnämnda är fallet så kanske de bör utvärdera varför de tittar, varför de tänker så , rannsaka sina intressen, helt enkelt göra en personlig utveckling till upplysning och självinsikt och bli ett med sig själva =) Lustigt var det i alla fall.

Inga kommentarer: