torsdag 8 mars 2007

Religion eller knark?

Läste om en av följderna av kriget mot terrorism som i Afghanistan lite motverkar USA:s krig i Colombia där man krigar mot knark. //Lustigt att USA envisas med att kalla sina projekt för krig hela tiden..//Krig mot knark i Colombia I alla fall så har Afghanistan återigen ett sammelsurium av krigsherrar som styr olika delar av landsbygden. Detta har lett till att Afghanistan nu har större odlingar av opiumvallmo än någonsin tidigare. Fem år efter att Afghanistan invaderades och den strängt religiösa Taliban regimen drevs på flykten har Afghanistan återtagit sin position som världens största producent av opium. Opiaterna kan raffineras till heroin och odlingarna räcker för att tillverka mer än 400 ton (!) heroin. Pengarna används till stor del för att införskaffa vapen som garanterar krigsherrarna deras makt och ger dem möjlighet till ett nytt förtryck av det ytterst fattiga folk som lever i Afghanistan. Det är tråkigt att se hur viktigt det är att invadera och bryta ned men hur små resurser som används för att bygga upp. Därför är det med stor fascination jag läser om försvarets önskan att att sätta in JAS i Afghanistan. Självklart är är det flygattacker som är det bästa Sverige kan bidra med till ett av krig sargat land. Fantasilösheten har uppenbarligen inga gränser i Försvarsledningen. Dessutom så finns det en extra baktanke nämligen att sprida evangeliet : "Förutom stridsövning för planet och dess förare skulle det bli tillfälle att visa upp Jas inför andra länders militärledningar, som Nato, vilket skulle ge ovärderlig PR för export av flygplanet i framtiden.
". Kanske tur att vi får hit lite knark ändå - det kan ju behövas för att slippa tänka på vilka neandertalare vi betalar med våra skattepengar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Såg att du hade kikat in på min blogg och hade en fråga om vetekudden.
Ja, det är en sån som jag värmer i mikrovågsugnen och fungerar även kanonbra för en gravidkvinna med växtvärk i magen. Inte bara vid mensvärk med andra ord!